•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   • EuroNCAP PDF Štampa El. pošta

    Auto-moto savez Srbije ima ekskluzivno pravo da objavi rezultate testa za dvanaest vozila koja su proveravana od strane EuroNCAP, organizacije koja je posvećena otkrivanju bezbednosnih karakteristika novih automobila.

    Počev od 2009. godine, Euro NCAP sveukupno ocenjivanje, obuhvata zaštitu odraslih putnika, zaštitu dece, zaštitu pešaka i novo područje ocenjivanja – bezbednosne uredjaje u vozilu. Novom shemom ocenjivanja, vozilima se dodeljuje ukupan rezultat od jedne do pet zvezdica. Ocenjivanje obuhvata sve prethodne aspekte i uključuje i nedavno uvedene testove udara u vozilo sa zadnje strane (efekat biča). Uz to, uzima se u obzir dostupnost uredjaja elektronske kontrole stabilnosti i uredjaja za ograničenje brzine. Ukupna ocena zasniva se na performansama automobila u svakoj od četiri oblasti ocenjivanja. U naredne tri godine, biće uvedeni stroži zahtevi koji će povećati naglasak na sveukupne performanse bezbednosti i zahtevati veće nivoe postignuća u svakoj oblasti testiranja i ocenjivanja.

    U 2009. godini, u okviru Euro NCAP testova, bilo je neophodno da proizvodjač automobila postigne kvotu od 25% zaštite pešaka da bi dobio pet zvezdica. Počev od 2010. godine, biće potrebno obezbediti kvotu od 40% zaštite pešaka i dodatnih 5% za zaštitu odraslih putnika i dece, da bi se dobio maksimalni broj zvezdica.
     

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •