Sve spremno za 55. Srbija reli

(U Beogradu, 19.09.2022.) U petak, 23. septembra u 21:01 časova, ceremonijalnim startom na Gradskom trgu u Vrnjačkoj Banji, svečano će biti otvoren 55. Srbija reli. Tim povodom, danas je u Beogradu održana konferencija za medije, na kojoj su se prisutnima obratili predsednik Auto-moto saveza Srbije, Dejan Stojić, generalni sekretar Sportskog auto i karting saveza Srbije, Petar Matović, direktor takmičenja Branislav Pijević, najbolji srpski automobilista i učesnik takmičenja, Dušan Borković, kao i njegov suvozač Igor Marković.

„Veliko mi je zadovoljstvo da najavim Srbija reli, koji po peti put startuje u Vrnjačkoj banji. Ove godine imamo 46 posada, od toga 21 iz inostranstva, tako da očekujemo i prisustvo velikog broja gledalaca. Hvala svima onima bez kojih ovo takmičenje ne bi moglo da se održi, naročito volonterima koji pomažu da ovo najstarije i najprestižnije takmičenje u auto-moto sportu u našoj zemlji, protekne u najboljem redu. Hvala Ministarstvu omladine i sporta i Sportskom savezu Srbije na pordšci u realizaciji ovog takmičenja, posebno hvala Duci koji diže ovo takmičenje na viši nivo i nadam se da će ponoviti uspehe iz 2019. odnosno 2020. godine, kada je trijumfovao“, rekao je predsednik AMSS Dejan Stojić.

„Imamo dobru saradnju sa svim opštinama i ovim putem bih se zahvalio svim službama na saradnji. Mislim da će vozačima biti zadovoljstvo da učestvuju na ovako velikom takmičenju“, istakao je generalni sekretar SAKSS Petar Matović i pozvao publiku da se pojavi u što većem broju.

„AMSS se i ove godine potrudio da organizuje Srbija reli na najvišem nivou. Preneli smo iskustva sa četiri takmičenja u Evropi na kojima smo nedavno bili i nadamo se da će ovo biti najbolji reli do sada. Podsetio bih još jednom na to da gledaoci prate instrukcije redara i postupaju po njihovim uputstvima, kako bi takmičenje prošlo bezbedno“, naglasio je direktor takmičenja Branislav Pijević.

„Velika mi je čast što sam ovde sa vama kako bih posle jedne godine pauze ponovo dobio priliku da osvojim Srbija reli. Ja nisam reli ekspert, ali mi je reli u srcu i želim da se vratim u velikom stilu. Posle peha u Hrvatskoj, imam malo veću zadršku, ali obećavam da ću dati svoj maksimum“, rekao je Borković, zahvalivši se AMSS i SAKSS što su organizovali ovako važno takmičenje.

„Znam koliko je truda, rada i volje potrebno da bi posade i publika uživali, i zato posebna zahvalnost ide AMSS-u i čitavoj ekipi koja čuva instituciju Srbija

relija. Reli iskustvo ne može da se nauči, ali ćemo se kao tim truditi da gradimo svoju priču i ponovimo uspeh iz 2020. godine“, dodao je Igor Marković.

Srbija reli - najznačajnije automobilsko takmičenje na ovim prostorima održava se u organizaciji Auto-moto saveza Srbije, Sportskog auto i karting saveza Srbije i Grada Vrnjačka Banja, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i “AMS Osiguranja” a.d.o. Pored sportskog spektakla, publika će u petak imati priliku da uživa u besplatnom programu od 19:30 časova na trgu u Vrnjačkoj Banji, dok će se 24. i 25. septembra takmičari nadmetati na 12 specijalnih ispita ukupne dužine 152 kilometra.

Ove godine, osim takmičara iz Srbije, učestvovaće i posade iz Bugarske, Turske, Rumunije i Severne Makedonije. Reli se boduje za Evropski reli trofej Balkana, Otvoreno Prvenstvo Srbije i Nacionalni Šampionat Srbije.

INFO I POMOĆ: 1987