Auto-moto savez Srbije svečano obeležio vek postojanja!

Veliki broj prijatelja, saradnika i visokih zvanica, iz zemlje i inostranstva, okupio se sinoć u Belexpo centru u Beogradu, u čast obeležavanja jubileja Auto-moto saveza Srbije - jedinog nacionalnog udruženja građana i vozača, koje čitavih 100 godina predstavlja oslonac i zaštitu vozačima u zemlji i Evropi. Tokom večeri gostima je kroz prateći program predstavljen rad i razvoj AMSS-a  tokom čitavog veka trajanja.

Dejan Stojić, predsednik Auto-moto saveza Srbije, zahvalio se svima koji su došli da uveličaju ovaj događaj: "Ovo veče je veliko priznanje za sve one koji su čitav vek delili početni entuzijazam naših osnivača, našu viziju i želju za postizanjem rezultata. Svaka ideja i poslovni uspeh koji smo zajednički realizovali davali su dodatno ubrzanje našoj vožnji kroz istoriju saobraćaja Srbije. Za naše trajanje zaslužne su i brojne institucije Republike Srbije i domaći i inostrani poslovni partneri sa kojima smo zajedno unapređivali mobilnost naših građana", izjavio je Stojić.

"Sto godina nam vozači iz Srbije i Evrope ukazuju bezrezervno poverenje, što nas obavezuje da ostanemo odgovorni, inovativni i posvećeni u misiji sigurnijeg drumskog saobraćaja. Prerasli smo odavno svoje okvire, a osnivanjem kompanija kao što su AMS Osiguranje i Centar za motorna vozila, nudimo građanima dodatnu sigurnost i stručnu podršku. Posebno smo ponosni na naš budni broj 1987 - simbol brige o vozačima, iza koga donanonoćno dežuraju stotine naših zaposlenih, kao i na edukativnu akciju "Šta znaš o saobraćaju" kroz koju godišnje prođe više od 300.000 osnovaca. Merilo našeg uspeha jeste vaše poverenje i težićemo da tako ostane i u narednom periodu", istakao je Milan Nikolić, generalni sekretar AMSS-a.

"Čestitam svima koji su svojim radom ostavili značajan trag i učestvovali u građenju ove međunarodno priznate organzacije"-  rekao je sinoć Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta. On  je poželeo Auto-moto savezu Srbije da i u narednom periodu stalno pomera granice i ostane ponos Srbije.

"AMSS je istaknuti član FIA i vaše angažovanje je ključno za dalje unapređenje auto sporta na ovim prostorima. Uveravamo vas da imate našu veliku podršku za buduće planove"- poručio je novoimenovani predsednik Svetske automobilske federacije - FIA, Muhamed Ben Sulajem. Njegovo   prisustvo na sinoćnoj svečanosti u Beogradu najbolje pokazuje koliko je rad AMSS-a priznat u svetskim okvirima.

Daleke 1921. godine grupa vizionara osnovala je prvi auto-klub u Srbiji, udruženje koje će zadovoljavati potrebe i rešavati probleme, u tom trenutku, sasvim nove grupe građana – vozača. Preko prvih obuka za vozače u Srbiji kroz otvaranje auto-škola, organizacije prvih takmičenja u automobilizmu još pre Drugog svetskog rata, do pružanja pomoći na putu i servisnih informacija svim građanima putem linije (1)987 pokrenute još 80ih godina prošlog veka, AMSS je nastavio dalji rad na unapređenju mobilnosti građana, saobraćaja i auto-moto sporta u Srbiji.

Danas, to je moderna poslovna organizacija kojoj poverenje ukazuje preko 100 hiljada članova i koja svojim širokim spektrom delatnosti nastavlja da servisira potrebe i unapređuje bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

INFO I POMOĆ: 1987