Briga o najmlađima: AMSS i GO Savski venac podelili besplatna auto sedišta za decu

U cilju podizanja svesti o saobraćajnoj kulturi, Auto-moto savez Srbije učestovao je u akciji podele auto-sedišta za decu koju je za svoje sugrađane organizovala Gradska opština Savski venac. Preko 100 sedišta je podeljeno besplatno za decu koja imaju prebivalište na teritoriji Savskog venca, a prilikom dodele auto-sedišta građani su ostvarili pravo i na dodelu Super članskog paketa AMSS, za pomoć na putu i šlep u Srbiji i Evropi.

Milan Nikolić, generalni sekretar AMSS-a, pohvalio je inicijativu opštine istakavši važnost poštovanja saobraćajnih propisa, posebno kada je reč o najmlađim učesnicima u saobraćaju.

,,Podaci govore da se u poslednjih pet godina jedva svako drugo dete prevozilo u skladu sa zakonskim propisima. Zato inicijativa opštine Savski venac predstavlja odgovoran gest prema najmlađim učesnicima u saobraćaju,” dodao je.

Takođe je naglasio da su aktivnosti AMSS-a tokom proteklih 100 godina, koliko postoji udruženje, upravo i usmerene ka razvoju saobraćajne kulture i preventivnom delovanju u cilju zaštite svih učesnika u saobraćaju.

INFO I POMOĆ: 1987